SAHABAT IKLAN PUJAAN:

PELUANG KERJA DI AUSTRALIA

Nama: alfared
Email: alfaredmelbourne@gmail.com
Website:
Tajuk: PELUANG KERJA DI AUSTRALIA
Iklan: Nampak gayanya skrg dah ramai yang nampak peluang besar utk ubah kehidupan dengan bekerja di Australia dan ramai yg x tau mcmana caranya utk bekerja kt sana. Tapi skrg ni ramai agen yg menawarkan perkhidmatan utk bawa org masuk bekerja kt sana dengan bayaran yg agak mahal. Apa yg sy nk bgtau kt sini, kalau korang betul 2 ada niat nk cari duit lebat kt sana, sy boleh tlg dan bawa……sy pun baru balik dari sana, skrg tgh urus utk masuk semula slps 2 bln 20hari kutip buah kt sana. limit kpd 20 org shj yg sy akan bawa untuk tempoh masa setahun, skrg dh ada 5 org yg dh confirm, tinggal lagi 13 org. Kt sini sy nyatakan direct berapa bayarannya utk masuk kerja kt sana.

Tiket flight (sy boleh dpt harga paling murah sbb sy ex-staff airasia.. ;) )
• Visa pelancong (limit 3bln duduk kt sana, sblm smpai 3bln, dh blh blk….lepak dlm 2 minggu kt Malaysia kemudian uruskan kemasukan semula).
• Urusan passport (bagi yg belum ada, atau dh tamat tempoh, sy akan email borang online)
• Bayaran rumah utk 2 minggu dahulu( bukan ddk dlm kabin )
• Bayaran pengangkutan utk 2 minggu.
(bayaran utk rumah dan pengangkutan slps 2 minggu tu boleh dibuat slps terima gaji sbb gaji dibayar setiap minggu)

Semua ni sy uruskan dan hanya RM1000 shj, xde bayaran tersembunyi dan xde charge agent sbb sy bkn agen, upah utk sy pun xde sbb sy nk bantu korang yg betul2 nk buat duit je, lagipun sy nak ramaikan kwn Malaysia kt sana. Sy ulang, sy BUKAN AGEN tapi sy kenal kontraktor dan owner ladang tempat yg sy pernah kerja. Terbuka utk lelaki dan perempuan, tapi kena ingat yg kita ke sana utk bekerja bukannya berhibur. Kalau smpai sana tiba-tiba nk kerja di tempat lain sy x halang sbb passport masing2 pegang dan sy xkan bertanggungjawab kalau jd apa2. Peluang kerja dah ada mengikut musim buah….bayaran gaji ber beza2 tapi x kurang dari RM40/jam, paling tinggi RM80/jam

Cth kiraan gaji :
RM40 /Aud13.7(minima) x 8jam (kalau tanpa ot)
=RM320 x 26hari (4 hari cuti dlm sebulan)
=RM8,320 (sebulan)

Kalau kerja 2 bulan 20hari (sbb undang2 visa tidak melebihi 3 bln),
RM320 x 72hari
=RM23,040
Settle masalah….

Jadual musim buah kt sana
January to April - Grape picking
May to February - Citrus
May to August - Grape Vine Pruning
January to April - Apples/pears
November to March - Stone Fruits
All year – mixed vegetable production and processing
Kalau betul2 berminat, email kan nama kt alfaredmelbourne@gmail.com
Yang BETUL2 BERMINAT sahaja tau….kalau setakat nk tny, google kutipapple. Kt blog tu diorang ada bgtau details tentang kerja yg best ni, sama je…Cuma bayaran berbeza.

TARIKH TUTUP PERMOHONAN 15 OGOS 2013 SEBAB DAH NAK BERANGKAT KE SANA UTK SESI KEDUA.. ;)

Soalan:
• Kenapa nak kena bayar agen sampai RM4000 hingga RM7000 sedangkan anda hanya perlu bayar RM1000 melalui proses yg sama?
• Korang nk selesaikan mslh hutang atau mslh kewangan yg x pernah cukup?
• Nak ubah pendapatan keluarga jd lebih selesa?

Fikir-fikirkan lah…mungkin dgn hijrah ni korang akan nmpk masa depan kehidupan yg cerah mcm permulaan sy dulu… take it or better leave it…… dulu sy byr RM4500 utk dptkan peluang ke Australia dan kini sy akan bawa korang dgn bayaran yg korang hanya perlu bayar hanya RM1000… mimpi ke? Ni reality…bkn cobaan.. ;)
Ip Pengirim: 120.139.101.244

0 comments:

Post a Comment

WEBSITE IKLAN PERCUMA
BANNER SAHABAT